Gürcü Mantısı (Hinkali)

Gürcü Mantısı (Hinkali)

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Unu bir kaba alalım.
    İçerisine tuzu, yumurtayı ve yeterli miktarda kaynatılıp ılıtılmış suyu ilave edelim.
    Elde etmek istediğimiz hamurun kulak memesinden biraz daha katı olması gerekiyor.
    Yoğurma işlemimiz bittikten sonra 15 dakika dinlendirelim.

  • 2. Adım

    Kıymayı bir kaba alalım, içerisine ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyelim.
    1 su bardağı su da ilave ederek kıymayı yumuşatalım.
    Dinlenmiş hamurdan küçük parçalar ayırıp 15 cm çapında olacak şekilde merdane ile açalım.
    Çok ince olmamasına dikkat edelim.
    Ortasına hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan koyalım ve bohça şeklinde büzerek kapatalım.

  • 3. Adım

    Geniş bir tencere içerisinde suyu kaynatalım.
    Hazırladığımız mantıları suyun içerisinde haşlayalım.
    Haşlanan mantıları çıkartarak servis edelim.

  • 4. Adım

    Afiyet Olsun

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Akşam Yemeği

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)