Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Hamsileri ayıklayalım, yıkayalım ve süzelim.
    Üzerine tuz ekleyip karıştıralım ve 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
    Soğanları halka şeklinde doğrayalım.
    Domatesleri halka şeklinde doğrayalım.
    Borcamın tabanına önce dilimlediğimiz soğanları dizelim.
    Üzerine hamsileri dizelim.
    Sonra tekrar soğan dizelim.
    Aralarına domates yerleştirelim.
    Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve baharatları gezdirelim.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
    Piştikten sonra üst kısmının kızarması için sadece fırının üst ayarını açıp 5 dakika kadar daha pişirelim.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Deniz Ürünleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)