Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Hamsileri güzelce ayıklayalım ve soğuk su altında iyice yıkayalım.
    Daha sonra suyunu süzgeçle iyice süzelim.
    Bir kap içerisinde mısır ununu ve tuzunu karıştıralım.

  • 2. Adım

    Balık tavasında sıvı yağını kızdıralım.
    Suyu süzülen hamsileri mısır ununa bulayıp kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizelim.
    Alt tarafı kızardıktan sonra bir başka tava ile tersine çevirip pişirelim.
    Hamsiler kızarınca tabak içerisine alıp servis edebiliriz.

  • 3. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Deniz Ürünleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)