Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
Havuçların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Bir tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanları kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları ekleyelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Kavrulduktan sonra tereyağı ve ununu ekleyelim.
Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra üzerine sıcak olacak şekilde suyu ekleyelim ve karıştıralım.
Havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra blenderdan geçirelim ve sütünü, baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatalım.
Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. -
2. Adım
Afiyet olsun.