Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
İç harcını hazırlayalım.
Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayalım.
Tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
Ardından soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kıymayı ve baharatları da ilave edelim.
Ceviz içini de ilave edelim.
Bir tur karıştıralım ve soğuması için kenara alalım. -
2. Adım
Dışını hazırlamaya başlayalım.
Bulguru ve irmiği bir kabın içerisine alalım ve suyu ilave edelim.
Ağzını kapatıp 10 - 15 dakika bekleyelim.
Daha sonra salçayı, tuzu, karabiberi de ilave ettikten sonra yavaş yavaş unu ilave edelim ve yoğuralım.
Hamur halini aldıktan sonra avuç büyüklüğünde parçalar alalım.
Ellerimizi hafif ıslatıp parmağımızla kenarlarını düzeltip ortasını çukurlaştıralım.
Ortasına iç harcımızdan dolduralım kenar kısımlarını kapatalım.
Daha sonra kızartmak için yağı tavaya alıp kızdıralım.
Kızan yağın içerisine köfteleri atıp çevirerek kızartalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.