Bir kere yedikten sonra tadına doyum olmayacak ve kısa aralıklarla yeniden yapmak isteyeceğiniz bir kurabiye. İncirin kurabiye içinde çıtır çıtır olması cevizin verdiği lezzet baştan çıkarıcı. Üstelik saatlerce güzel şekil vermekle uğraştırmayan bir tarif.
Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
ilk önce incirler ılık suya konur ve bekletilir. Yumuşayınca küçük küçük doğranır.
-
2. Adım
Daha sonra yoğurma kabına bir yumurta, ayçiçek yağı ,tereyağı konur ve karıştırılır. Bunların üstüne geri kalan malzeme ceviz, incir, nişasta, vanilya şekeri , pudra şekeri, um ve kabartma tozu eklenir ve yoğrulur.
-
3. Adım
Yoğurma bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve kabaca şekil verilir. Fırın tepsisine dizilir. Ve fırına verilir. 180 ⁰ de 20 dakika pişirilir.