Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Ispanakları ayıklayalım ve güzelce yıkayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Bir tava içerisine sıvı yağını alıp soğanı da ekleyip kavuralım.
Ardından ıspanağı da ekleyip soteleyelim.
Ispanak söndükten sonra tuzunu ilave edip bir tur karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. -
2. Adım
Sos malzemelerimizi bir kabın içerisine alıp güzelce karıştıralım.
Yufkayı tezgahın üzerine serelim sos malzememizden sürelim.
İç harcımızı eşit biçimde yayalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
Bu işlemi her bir yufka için ayrı ayrı yapalım.
Fırın tepsimizin tabanını yağlayalım.
Rulo şeklindeki böreklerimizi yerleştirelim.
Üzerine kalan sos malzememizi bolca sürelim.
Ardından yumurta sarısını çırpalım ve böreğin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında tüm sosu içine çekip üzeri kızarana kadar yani ortalama 30 dakika pişirelim. -
3. Adım
Afiyet olsun.