Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Ispanakları güzelce yıkayalım soğanı yemeklik doğrayalım.
Bir tavaya sıvı yağını alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından ıspanağı, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edelim.
Ispanak suyunu saldıktan sonra soğuması için kenara alalım. -
2. Adım
Sos için bir kabın içerisine tüm sos malzemelerini katıp güzelce çırpalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim üzerine bir adet yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
Sosu fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürelim.
Ardından diğer yufkayı da üzerine koyalım.
İkinci yufkanın üzerine de sostan sürelim.
Ardından ıspanaklı harcımızı ekleyelim.
Bu şekilde yufkalar bitene kadar devam edelim.
Tepsi dışına taşan yufkayı tepsi üzerine toplayalım.
Üzerine yoğurtlu karışımdan sürelim.
Yumurta sarısını da sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.