Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyup kızdıralım.
Soğanı ince ince doğrayıp karamelize olana kadar kavuralım.
Bir miktar su ekleyip 2-3 dakika kadar daha soteleyelim.
Karnabaharı yıkayalım ve doğrayalım.
Sarımsakları rendeleyelim.
Sotelenen soğanın üzerine karnabaharı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
Baharatlarını ve suyunu ilave ederek kaynamasını bekleyelim.
Karnabaharlar yumuşadıktan sonra blender ile çırpalım.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Servis esnasında kaselerin üzerine maydanoz, kaju fıstığı serpelim ve bir iki damlada zeytinyağı ekleyelim. -
2. Adım
Afiyet olsun.