Kalburabastı

Kalburabastı

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım.
    Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 5 - 6 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alalım.
    Bir yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, yumurta, kabartma tozu, irmik, tuz ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
    Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
    Yumuşak kıvam alan hamurumuzdan parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
    Kalburun üzerine koyup elimizle bastırıp açalım.
    Ortasına ceviz içini (irice kıyılmış olması gerekiyor) koyalım ve uçlarını birleştirerek kapatalım ve kalburdan çıkartalım.
    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
    Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
    Fırından çıktıktan sonra soğuyan şerbeti dökelim.
    2,5 saat bu şekilde dinlendirelim ardından servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Tatlı Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)