Kaşarlı Pide (Ev Yapımı)

Kaşarlı Pide (Ev Yapımı)

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı bir kap içerisine alınır. Su ve süt karışımının içine 1 paket kuru maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek karıştırılır ve 10 dakika bekletmeye bırakılır. Yoğurma kabı içerisine 2,5 su bardağı un elenerek eklenir. Elediğimiz unun içerisine 1 çay kaşığı tuz eklenir. Unun ortası havuz yapılır ve içerisine 10 dakika beklettiğimiz maya ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.

  • 2. Adım

    Karıştırdığımız hamur elimize yapışmayacak şekle gelene kadar yoğuralım. Daha sonra 30 dakika kadar mayalanması için bırakalım. Mayalama işlemimiz bittikten sonra hamurdan eşit bezeler koparıp yuvarlayalım. Tezgaha un serpelim ve hamuru uzun bir şekil elde edecek tarzda açalım.

  • 3. Adım

    Şekli elde ettikten sonra üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim ve hamurun kenarlarını içe doğru bastırarak katlayalım. Katladığımız kenarların üzerine yağ sürelim. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.

  • 4. Adım

    Pideler fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyarak servis edelim.

  • 5. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)