Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Kerevizin, patatesin, soğanın ve havucun kabuklarını soyalım ve yıkayalım.
Daha sonra küp şeklinde doğrayalım.
Derin bir tencere içerisine ekleyelim. -
2. Adım
Eklediğimiz sebzelerin üzerine 1 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı sıcak suyu dökelim.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyelim.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için blenderden geçirelim. -
3. Adım
Tereyağını bir kapta eritelim.
Tereyağı kızdıktan sonra çorbanın içerisine ilave edelim.
Bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Kereviz çorbası servise hazır.
Dilerseniz kereviz yaprağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet olsun.