Hazırlanışı (3 kişilik)
-
1. Adım
Kinoayı suda yıkayalım ve fazla suyunu süzelim.
1,5 Su bardağı su içerisinde kinoayı haşlayalım, haşlarken içerisine tuz atalım.
Kinoa kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim (bu aşamada kapağı kapalı olsun)
Maydanoz, domates, salatalık ve kıvırcığı yıkayalım ve doğrayalım.
Bir kap içerisinde zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştıralım. -
2. Adım
Doğradığımız sebzeleri
Rendelediğimiz havuç ve mor lahanayı
Son olarak kinoayı salata kabına alıp üzerine mısırı da ekleyip hazırladığımız sos karışımını dökelim.
En son tulum peynirini de koyup servis edebiliriz. -
3. Adım
Afiyet olsun.