Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
İnce bulguru bir kap içerisine dökelim.
Üzerine önce biber salçası eklenir ve iyice karıştırılır. Sonra domates salçası eklenir ve yine iyice karıştırılır.
Üzerlerine 5 su bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak yumuşaması için bekletilir. -
2. Adım
Bulgur dinlenirken, yeşillikleri doğramaya başlayalım.
Suyunu çektikten sonra bulgurun içerisine doğradığımız maydanoz, taze soğan, taze nane ve marulu ekleyelim. -
3. Adım
Kısırı karıştırdıktan sonra içerisine baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyerek güzelce karıştıralım.
Servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.