Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    İnce bulguru bir kap içerisine dökelim.
    Üzerine önce biber salçası eklenir ve iyice karıştırılır. Sonra domates salçası eklenir ve yine iyice karıştırılır.
    Üzerlerine 5 su bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak yumuşaması için bekletilir.

  • 2. Adım

    Bulgur dinlenirken, yeşillikleri doğramaya başlayalım.
    Suyunu çektikten sonra bulgurun içerisine doğradığımız maydanoz, taze soğan, taze nane ve marulu ekleyelim.

  • 3. Adım

    Kısırı karıştırdıktan sonra içerisine baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyerek güzelce karıştıralım.
    Servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)