Hazırlanışı (5 kişilik)
-
1. Adım
Bir tava içerisine sıvı yağını koyalım ve kızdıralım.
Küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından kıymayı da ilave edelim ve kıyma suyunu çekene kadar karıştıralım.
Daha sonra içerisine tüm baharatları ekleyelim ve bir iki tur karıştıralım.
İç harcımız hazır kenara alıp soğumaya bırakalım. -
2. Adım
Derin dondurucudan çıkarttığımız milföyleri tezgahın üzerine serelim beş altı dakika kadar yumuşamasını bekleyelim.
Yumuşadıktan sonra soğuyan iç harçtan milföylerin ortasına koyalım ve milföyü kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpelim. -
3. Adım
Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serelim.
Aralarında bir iki santim boşluk olacak şekilde üzerine dizelim.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 25 dakika üzerine kızarana kadar pişirelim.
Sıcak servis edebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet olsun.