Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Tencere içerisine su koyalım tuzda katıp kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kısalım.
8 adet soğanın kabuklarını soyalım kesmeden yarısına gelecek kadar derin çizik atalım.
Kaynayan tuzlu suyun içerisine soğanları atalım.
Soğanlar yumuşayıp açılana kadar yaklaşık olarak 3 - 4 dakika haşlayalım.
Haşlanan soğanları çıkartalım ve süzelim. -
2. Adım
Dolmanın içini hazırlamaya başlayalım.
2 adet soğanı küçük küçük doğrayalım.
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
Biberi küçük küçük doğrayalım.
Domatesi küçük küçük doğrayalım.
Bir kap içerisine tüm bu doğradığımız malzemeleri koyalım.
Kıymayı, sıvı yağı, nar ekşisini, salçayı ve tüm baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. -
3. Adım
Soğuttuğumuz soğanların katlarını ayıralım.
Ve her katın arasına iç harcından koyup kapatalım.
Tencereye dizelim suyunu ilave edip pişirmeye bırakalım.
Piştikten sonra servis edebilirsiniz.