Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk

Hazırlanışı (3 kişilik)

  • 1. Adım

    500 Gram tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım ve bir kabın içerisine alalım. Kuşbaşı doğradığımız tavuğun üzerine sırası ile 4 yemek kaşığı sıvı yağını, 1,5 tatlı kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ve 1/2 çay kaşığı toz karabiberi ekleyerek bir kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.

  • 2. Adım

    Bir tava içerisine biraz sıvı yağ ekleyelim ve hazırlamış olduğumuz soslu tavuk kuşbaşıları ilave ederek kavurmaya başlayalım. Tavuklar suyunu çekene kadar ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.

  • 3. Adım

    Rengi hafif döndüğünde 5-6 adet arpacık soğanı ilave ederek kavurmaya devam edelim.

  • 4. Adım

    Kavurduğumuz tavukların rengi döndüğünde (altın rengi gibi) sırasıyla 1 kutu sıvı kremayı, 1 çay kaşığı köriyi, 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım. Daha sonra ocağın altını kapatalım, yemeğiniz hazır. Tercihinize göre servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Akşam Yemeği

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)