Hazırlanışı (3 kişilik)
-
1. Adım
500 Gram tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım ve bir kabın içerisine alalım. Kuşbaşı doğradığımız tavuğun üzerine sırası ile 4 yemek kaşığı sıvı yağını, 1,5 tatlı kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ve 1/2 çay kaşığı toz karabiberi ekleyerek bir kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.
-
2. Adım
Bir tava içerisine biraz sıvı yağ ekleyelim ve hazırlamış olduğumuz soslu tavuk kuşbaşıları ilave ederek kavurmaya başlayalım. Tavuklar suyunu çekene kadar ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
-
3. Adım
Rengi hafif döndüğünde 5-6 adet arpacık soğanı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
-
4. Adım
Kavurduğumuz tavukların rengi döndüğünde (altın rengi gibi) sırasıyla 1 kutu sıvı kremayı, 1 çay kaşığı köriyi, 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım. Daha sonra ocağın altını kapatalım, yemeğiniz hazır. Tercihinize göre servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.