Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Önce künefenin şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri bir tencere içerisine ekleyelim, kaynamaya bırakalım. Ara ara karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı limon suyunu katalım ve 10-15 dk kadar kaynatmaya devam edelim. Daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
-
2. Adım
Künefemizin yapımına başlayalım. Önce tereyağını kısık ateşte eritmeye bırakalım. Eridikten sonra kenara alıp bekletelim. Tereyağı donduktan sonra alt kısmında suyu olacak bunu kullanmayalım. Tereyağının içerisine pekmezi ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Diğer tarafta da künefe peynirini rendeleyelim.
-
3. Adım
Künefeyi yapacağımızın kabın altı(varsa künefe tepsisi yoksa alüminyum veya teflon tava) pekmezli karışım ile yağlanır. Kadayıf tel tel tiftiklenerek ayrılır. Sonra 1 cm kalınlığında olacak şekilde kesilerek iki parçaya ayrılır. Rendelediğimiz peyniri kadayıfın üzerine ekleyelim ve diğer kadayıfı da peynirin üzeri kapanacak şekilde ekleyelim. Kenarlarını düzeltelim ve bir bardak yardımı ile üzerine bastıralım (boşluk kalmaması gerekiyor)
-
4. Adım
Ocağın üzerinde kısık ateşte çevirerek pişirelim. Altının tamamen kızardığından emin olduktan sonra tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirelim ve diğer tarafının da pişmesi için ikinci tepsinin içi de yağlayalım. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirelim ve altı kızartılır. Böylelikle iki tarafı da kızarmış olacak. Şerbetini kenarından başlayarak dökelim. Künefeyi servis esnasında eğer isterseniz toz antep fıstığı veya kaymak ile servis edebilirsiniz.
-
5. Adım
Afiyet olsun