Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Unu bir kaba alalım ve ortasını havuz gibi açalım. İçerisine 1 adet yumurta kıralım. Tuzu unun üzerine gelecek şekilde dökelim. Diğer tarafta 1 bardak ılık su, 1 yemek kaşığı şeker ve maya eklenerek karıştırılır (köpük köpük olunca hazır demektir). Sıvı yağı, sütü ve mayayıda ortasını açtığımız un havuzunun içerisine dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz kıvama geldiğinde (kulak memesi yumuşaklığı) 1 saat mayalandırmak için dinlendirelim.

  • 2. Adım

    Mayalı hamurumuzu dinlendirirken diğer taraftan kuşbaşı doğranmış etlerimizi bir tencereye alıp 1 bardak su ile pişirmeye başlayalım. Diğer bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuralım. Kavurduğumuz soğan içerisine küçük doğradığımız biberleri de ekleyelim, kavuralım ve en son pişirdiğimiz kuşbaşı etleri de ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim. En son doğradığımız domatesleri de ilave edelim piştikten sonra ocağın altını kapatalım.

  • 3. Adım

    Mayalandırdığımız hamuru eşit parçalarda ayıralım. Her bir parçanın üzerine un serpelim ve merdane ile açalım. Açtığımız hamuru yağlı kağıt üzerine serelim ve fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine kuşbaşılı karışımımızı sürelim. Onun da üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Fırının kapağını kapamadan önce pidemizin üzerini yağlı kağıt ile örtelim ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına koyalım. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkartalım ve kenarlarına erittiğimiz tereyağını sürelim.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)