Hazırlanışı (5 kişilik)
-
1. Adım
İç harç malzemelerinde bulunan baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri robottan geçirelim. Maydanozları en son ekleyelim. Robottan geçirdiğimiz harcı bir kaba alalım ve içerisine baharatları, salçayı, sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Son aşamada kıymayı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Cıvık bir kıvamda olması gerekiyor (cıvık değilse biraz su eklenebilir). Harcı dinlenmeye bırakalım.
-
2. Adım
Hamurumuzu yapmaya başlayalım. Suyu bir kaba dökelim ve içerisine tuz, şekeri ilave ederek karıştıralım. Karışıma azar azar un ekleyerek yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz olduktan sonra tezgahın üzerine un serpelim ve hamuru tezgahın üzerine alarak 5 dk kadar yoğurmaya devam edelim. Hamuru silindir haline getirelim ve eşit parçalara bölelim. Eşit büyüklükte ayırdığımız hamur parçalarının üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirelim. Hamurumuz dinlenirken fırını 250 derecede fanlı üst-alt açık olacak şekilde çalıştıralım.
-
3. Adım
Tezgahın üzerine un serperek eşit parçalara böldüğümüz hamurları tek tek ince bir şekilde açalım. Açtığımız hamurların üzerine iç harcından kenarlarına da gelecek şekilde sürelim. Önceden ısıttığımız fırında tabanına lahmacunu yerleştirelim ve pişirmeye başlayalım. Alt kısmı hafif yanık olduğu zaman lahmacunu fırından çıkartabilir ve diğerlerini pişirmeye devam edebiliriz. Ortalama olarak her bir lahmacun 8-10 dakika arası pişmektedir.