Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Şeker, salep ve süt bir tencere içerisine alınır orta ateşte 2-3 dakika çırparak kaynatılır.
Kaynattıktan sonra ocaktan alınır ve ara ara karıştırılarak soğutulur.
Limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir.
Kabukları rendelendikten sonra suları sıkılır.
1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılarak karıştırılır. -
2. Adım
Tamamen soğuduğundan emin olduğumuz sütlü salepli karışıma limonlu karışımda eklenerek süzgeçten geçirilir süzgeçten geçirilen karışım bir iki tur karıştırılır.
Bu karışım başka bir kaba aktarılmadan dondurucuya kaldırılır ve her saat başı kıvam alana kadar çırpılır.
Tamamen donduktan sonra servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.