Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Makarnaları tuzlu suda yarı çiğ kalacak şekilde haşlamaya bırakalım.
Başka bir tencerede unu ve tereyağını kavuralım.
Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştıralım koyu akışkan beşamel sos elde edelim. -
2. Adım
Sosun altını kıstıktan sonra baharatlarını ekleyelim.
Baharatları ekledikten sonra rendelediğimiz peynirleri ekleyelim (bu peynirlerden üzeri için bir miktar ayıralım)
Sosun içerisine eklediğimiz peynirler eriyene kadar karıştıralım. Eğer koyu bir kıvam olursa ara ara süt ekleyebilirsiniz. -
3. Adım
Haşlanan makarnaları süzelim ve direk sosun üzerine ekleyip karıştıralım.
Bu karışımın içerisine yumurta sarılarını da ekleyelim ve fırın tepsisine dökelim.
Kenara ayırdığımız rendelenmiş peynirleri de üstüne ekleyip önceden 190 derecede ısıttığımız fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dakika pişirelim.