Mantarlı Midye Makarna

Mantarlı Midye Makarna

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Tencereye suyu koyalım.
    İçerisine sıvı yağ damlatalım, tuzu da ekleyip kaynaması için bırakalım.
    Diğer tarafta sosunu hazırlayım.
    Bir tavaya sıvı yağını koyalım.
    Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar doğrayalım.
    Ardından biberleri küp küp doğrayıp içerisine ilave edelim.
    5 dakika kadar biberler sotelenene kadar kavuralım.
    Mantarları dilim dilim doğrayıp içerisine ilave edelim.
    Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve ardından tereyağını, salçaları ve rendeleniş sarımsağı da ilave edip kokusu çıkana kadar pişirelim.
    Makarnayı haşladığımız sudan bir bardak alıp içerisine ilave edelim.
    Baharatları da ilave edip 2 - 3 dakika pişirelim.
    Makarna piştikten sonra süzelim.
    Daha sonra sosla beraber karıştıralım.
    Servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Makarna ve Erişte

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)