Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Soğanları küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Tencere içerisine sıvı yağı ve soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra salça eklenir. -
2. Adım
Havuçların küp küp doğranarak tencere içerisine ilave edilir.
Mercimeklerde yıkanır ve tencere içerisine eklenir. Üzerine suyu ve tuzunu, karabiberini de ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte kaynayana ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. -
3. Adım
Çorba piştikten sonra blendar ile çırpalım.
Daha sonra küçük bir tava içerisinde tereyağını eriterek kızdıralım. Kızdıktan sonra içerisine kırmızı toz biberi ekleyelim ve ocaktan alalım. -
4. Adım
Servis esnasında çorbanın üzerine tereyağlı kırmızı biberli sos gezdirelim.
Afiyet olsun