Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Soğanları küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
    Tencere içerisine sıvı yağı ve soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Soğanlar kavrulduktan sonra un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
    Daha sonra salça eklenir.

  • 2. Adım

    Havuçların küp küp doğranarak tencere içerisine ilave edilir.
    Mercimeklerde yıkanır ve tencere içerisine eklenir. Üzerine suyu ve tuzunu, karabiberini de ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte kaynayana ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.

  • 3. Adım

    Çorba piştikten sonra blendar ile çırpalım.
    Daha sonra küçük bir tava içerisinde tereyağını eriterek kızdıralım. Kızdıktan sonra içerisine kırmızı toz biberi ekleyelim ve ocaktan alalım.

  • 4. Adım

    Servis esnasında çorbanın üzerine tereyağlı kırmızı biberli sos gezdirelim.
    Afiyet olsun

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)