Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Nohutları bir gece öncesinden üzerini geçecek kadar su ekleyip bu şekilde bekletelim.
Ertesi gün nohutların suyunu süzelim.
Bir tencere içerisine nohutları ekleyip yine üzerini geçecek kadar su ilave edelim yaklaşık 25 dakika ön haşlama yapalım.
Nohutlar haşlandıktan sonra tekrar suyunu süzelim. -
2. Adım
Bir tencere içerisine yağı koyalım yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri kavuralım.
Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Ardından süzdüğümüz nohutu ilave edelim ve bu şekilde bir kaç dakika daha kavuralım.
Son aşamada sıcak suyu da ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım. -
3. Adım
Afiyet olsun.