Hazırlanışı (10 kişilik)
-
1. Adım
Tavukları yıkayalım ve suyunu süzelim.
4 parçaya bölüp rondodan geçirelim.
Üzerine tuz, sıvı yağ, un, pul biber, karabiber ve kimyon ekleyip iyice yoğuralım.
Başka bir tabağa pane malzemelerinden olan unu ve mısır ununu ekleyip karıştıralım.
Başka bir tabakta da iki yumurta kırıp çırpalım.
Diğer tabağa ise rondodan geçirdiğimiz ekmek kırıntılarını koyalım.
Rondodan geçirdiğimiz tavuğu elimizi ıslatarak şekil verelim.
Daha sonra şekil verdiğimiz tavuğu önce unlu tabağa sonra yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına buluyalım.
Sıvı yağını kızartma tenceresine alıp kızdıralım.
Kızaran yağın içerisine hazırladığımız tavukları atıp kızartalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. -
2. Adım
Afiyet olsun.