Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Patateslerin kabuklarını soyalım ve haşlayalım.
Haşlandıktan sonra bir kaba alıp güzelce ezelim.
Maydanozları ince ince doğrayalım ve patatesin üzerine ekleyelim.
Yumurta karabiber tuz ve unu da azar azar ilave ederek yoğuralım. -
2. Adım
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Ellerimizi ıslatalım. Hamuru yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirelim.
15-20 dakika buzdolabında soğumaya bırakalım. -
3. Adım
Bir su bardağı sıvı yağını tavaya koyalım.
Ocağın altını yakalım.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz köfteli çıkartalım.
Yağ kızdıktan sonra köfteleri kızartmaya başlayalım. -
4. Adım
Kızartılar köfteleri kağıt havlu serili tabağın üzerine alalım, böylelikle köftede bulunan fazla yağı çekmiş olacağız.
Yağı süzülünce servis tabağına alıp servis edelim. -
5. Adım
Afiyet olsun.