Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Patlıcanların alacalı şekilde kabuklarını soyalım.
Daha sonra dilimleyip tuzlu suda yarım saat 45 dakika kadar bekletelim.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirken diğer tarafta köftemizi hazırlayalım.
Soğanı rendeleyelim.
Sarımsağı rendeleyelim.
Yoğurma kabı içerisine kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Yoğurma işlemini yaklaşık olarak 5 dakika kadar sürdürelim. -
2. Adım
Yoğurduğumuz köfte harcından parçalar koparalım ve şekil verelim.
Şekil verdikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında en az 20 dakika bekletelim.
Köftelerde dinlenirken, sosumuzu hazırlayalım.
Tavaya sıvı yağını ekleyelim.
İçerisine sarımsağı doğrayıp ekleyelim.
1 dakika kadar kavuralım.
Ardından domatesi rendeleyelim ve içerisine ekleyelim.
Salçayı tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
Bir iki tur karıştırdıktan sonra suyunu da ilave edip en az 5 dakika pişirelim ve sonra altını kapatalım. -
3. Adım
Patlıcanların suyunu süzelim.
Dolapta dinlendirdiğimiz köfteyi çıkartalım.
Daha sonra çöp şişleri bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizelim.
Fırın kabına çöp şişlerimizi yerleştirelim.
Üzeri için olan biber ve domatesleri ortadan ikiye kesip üzerine veya yanlarına yerleştirelim.
Hazırladığımız sosu kebap üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirelim.
Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkartabilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet olsun.