Pirinçli Semizotu Yemeği

Pirinçli Semizotu Yemeği

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Semizotlarını güzelce ayıklayalım ve yıkayalım ardından elimizle doğrayalım.
    Soğanımızın kabuğunu soyalım ve yemeklik doğrayalım.
    Bir tencere içerisine yağı ekleyip doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Ardından salçaları ve pul biberini de ekleyip biraz daha kavuralım.
    Semizotunu da ilave edip suyunu ekleyelim.
    Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
    Pirinçler piştiği zaman yemeğimiz hazır olmuş olacak.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Akşam Yemeği

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)