Rokoko pasta nasıl yapılır? Hefis Rokoko pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi nelerdir? Rokoko nedir? Rokoko, üzerine ılık çikolatalı sos dökülerek hazırlanan dondurmalı pasta arası tatlıdır. Özellikle İstanbul ve İzmir'din ünlü pastanelerinde satışa sunulan bu tatlının nefis bir tadı vardır. Rokoko nasıl yapılır? İşte tarifi...
Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Rokoko pasta nasıl yapılır? Hefis Rokoko pasta tarifi ile yapımı ve hazırlanışı için gerekli malzeme listesi nelerdir?
Rokoko nedir? Rokoko, üzerine ılık çikolatalı sos dökülerek hazırlanan dondurmalı pasta arası tatlıdır. Özellikle İstanbul ve İzmir'din ünlü pastanelerinde satışa sunulan bu tatlının nefis bir tadı vardır.
Rokoko nasıl yapılır? İşte tarifi...
En iyi rokoko yapan pastaneler: Divan (İstanbul), Pelit (İstanbul), Reyhan Pastanesi (İzmir, Alsancak) -
2. Adım
Özellikle çocukların çok sevdiği rokoko pastası tarifi için hazır mısınız? Serinletici bir pasta olan rokoko tarifi...
İki su bardağı süt ile iki paket toz krem şantiyi mikser ile bir kapta iyice çırpıyoruz.
Başka bir kabın içinde de yine mikserle iki adet yumurta ve yarım su bardağı kadar toz şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
Sonrasında çırptığımız yumurtalı karışımı diğer karışımın içine aktarıp, mikser ile düşük devirde birbirine karıştrıyoruz. -
3. Adım
Yaptığımız bu karışımın üzerine elimizle kırdığımız, ufaladığımız bisküvileri aktarıyoruz. İri kıyılmış ceviz içini ve kırdığımız sütlü çikolatayı da ilave ettikten sonra bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımı küçük bir cam kaba aktarıp, üzerini streçle kapatıyoruz.
Hazırladığımız pastamızı buzluğa koyup, bir gece boyunca bekletiyoruz.
Son adım: Servis zamanı geldiğinde çikolata sosumuzu hazırlayıp, buzluktan çıkardığımız rokokonun üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
rokoko kaç kaloridir?
Rokokonun 100 gramında 222 kalori vardır ve besin değeri olarak: 4.85 gr protein, 11 gr yağ, 25 gr karbonhidrat içermektedir.