Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Biberleri küçük küçük doğrayalım.
Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Sac tavayı yüksek ateşte ısıtalım.
Isındıktan sonra sıvı yağını ilave edip kızdıralım.
Kızdıktan sonra eti ilave edip et suyunu salıp çekene kadar kavuralım. -
2. Adım
Etler kızardığında soğanı ilave edelim ve karıştıralım.
Soğanlar piştikten sonra biberleri de ekleyelim.
Biberleri de bir kaç dakika kavurduktan sonra domatesleri ve baharatları ekleyelim.
Domatesler piştikten sonra tereyağını ilave edip karıştıralım.
Bütün malzemeler piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve sıcak servis edelim. -
3. Adım
Afiyet olsun.