Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Patates ve havucun kabuklarını soyalım ve orta büyüklükte doğrayalım
Bir tencere içerisine patates, havuç ve bezelye ekleyelim.
Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. -
2. Adım
Başka bir tencerede karnabahar ve brokolileri küçük küçük dallarını ayırıp derin bir tencere içerisine koyalım.
Üzerlerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. -
3. Adım
Sebzeler pişene kadar beşamel sos hazırlayalım.
Bir tencere içerisine tereyağını koyup eritelim.
Eriyen yağın üzerine unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulmuş unun üzerine sütü azar azar ekleyip unun topaklanmaması için sürekli karıştıralım.
Koyu kıvam alana kadar kısık ateş üzerinde pişirelim.
Son olarak tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alalım. -
4. Adım
Haşlanan sebzelerin suyunu süzelim.
Orta büyüklükte bir fırın kabı içine sebzelerimizi koyalım.
Önce brokoli ve karnabaharı koyalım.
Ardından diğer sebzeleri ekleyelim.
Tüm sebzelerimiz fırın kabının içindeyken üzerine hazırladığımız beşamel sosu dökelim.
Beşamel sosun üzerine de rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar. (Yaklaşık olarak 15 dakika) pişirelim. -
5. Adım
Sebze graten piştikten sonra fırından çıkartıp 5 dakika dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
-
6. Adım
Afiyet olsun.