Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük doğrayalım.
Tereyağını tencere içerisine koyup eritelim ve soğanı ekleyip kavuralım.
Patatesi küp küp doğrayalım.
Havucu küp küp doğrayalım.
Soğan kavrulduktan sonra patatesi ve havucu da ekleyelim.
Pirinci güzelce yıkayalım ve tencere içerisine ekleyelim.
2-3 dakika bu malzemeleri kavurduktan sonra küp küp doğradığımız kabağı da ekleyip üzerine suyu ilave edelim.
Kaynamaya başladıktan sonra baharatları ve erişteyi de ekleyelim.
Eriştiler hafif yumuşadıktan sonra önceden haşlanmış olan fasulyeyi, nohudu ve yeşil mercimeği de ekleyelim
10-15 dakika kaynatıp servis edebiliriz. -
2. Adım
Afiyet olsun.