Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Buğdayı 1 bardak sıcak su içerisinde su soğuyana kadar bekletelim.
Soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayalım.
Tereyağını tencerede eritelim ve eridikten sonra soğanı ekleyip karamelize olana kadar kavuralım.
Beklettiğimiz buğdayı suyu ile birlikte içerisine ekleyelim. Geriye kalan suyu da tuzla birlikte tencere içerisine ilave edelim.
20-25 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra kara buğdayı, siyez buğdayını ilave edelim 10 dakika kadar daha pişirelim.
Başka bir tavada sıvıyağını kızdıralım.
Sarı biberi, kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım ve tava içerisine ekleyelim
Semizotunu yapraklarına ayıralım, önceden haşlanmış fasulyeyi de ekleyip birkaç dakika kadar daha kaynatalım.
Süzme yoğurdun içerisine çorbanın suyundan bir iki kaşık kadar ekleyelim ve çırpalım.
Kaynayan çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Bu aşamada karıştırmaya devam edelim.
Bir taşım daha kaynatıp servis edebiliriz. -
2. Adım
Afiyet olsun.