Hazırlanışı (2 kişilik)
-
1. Adım
Kabak, kapya biber, yeşil biber, domatesi küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları da ince ince doğrayalım.
Bir tava içerisine tereyağını koyup eritelim.
İlk aşamada kabakları koyalım ve yumuşayana kadar kavuralım.
İkinci aşamada biberleri ekleyelim ve tekrar kavuralım.
üçüncü ve son aşamada domatesleri de koyup kavuralım.
Ardından ocağın altını kısalım. -
2. Adım
Başka bir kap içerisinde yumurtayı çırpalım.
Üzerine doğradığımız maydanozu, peyniri ve tuzu ekleyerek çırpalım.
Bu karşımı sebzelerin üzerine dökelim ve hafifçe karıştırarak yayalım.
Tavanın kapağını kapatalım ve kısık ateşte omleti pişirelim.
Piştikten sonra spatula yardımı ile ters çevirelim.
O tarafı da piştikten sonra servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.