Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Geniş bir kap içerisine sıvı yağ, süt, yoğurt, salça ve baharatlar eklenerek güzelce karıştırılır.
-
2. Adım
Tavuk göğüsleri kuşbaşı şeklinde doğranır. Doğrandıktan sonra hazırlanmış olan sos içerisine eklenir ve güzelce karıştırılır. Eğer vaktimiz varsa 1-2 saate yakın buzdolabında dinlendirelim.
Domatesleri güzelce yıkayalım ve tavukları kestiğimiz büyüklükte keselim. -
3. Adım
Dinlendirdiğimiz tavukları, şişe aralarında hafif boşluklar kalacak şekilde bir tavuk bir domates olacak şekilde dizelim.
Tepsiye yağlı kağıt serelim ve şişe dizdiğimiz tavukları üzerine yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında ara ara alt üst çevirerek pişirelim.
Sıcak olarak servis edelim -
4. Adım
Afiyet olsun