Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Geniş bir kap içerisine sıvı yağ, süt, yoğurt, salça ve baharatlar eklenerek güzelce karıştırılır.

  • 2. Adım

    Tavuk göğüsleri kuşbaşı şeklinde doğranır. Doğrandıktan sonra hazırlanmış olan sos içerisine eklenir ve güzelce karıştırılır. Eğer vaktimiz varsa 1-2 saate yakın buzdolabında dinlendirelim.
    Domatesleri güzelce yıkayalım ve tavukları kestiğimiz büyüklükte keselim.

  • 3. Adım

    Dinlendirdiğimiz tavukları, şişe aralarında hafif boşluklar kalacak şekilde bir tavuk bir domates olacak şekilde dizelim.
    Tepsiye yağlı kağıt serelim ve şişe dizdiğimiz tavukları üzerine yerleştirelim.
    Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında ara ara alt üst çevirerek pişirelim.
    Sıcak olarak servis edelim

  • 4. Adım

    Afiyet olsun

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Et ve Kümes Hayvanları

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)