Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Tavuk göğüsünü yıkayıp tencere içerisine alıp suyuda ilave edip haşlayalım.
Diğer taraftan terbiyesini hazırlayalım.
Terbiye için olan tüm malzemeleri kap içerisine alalım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Tavuk göğüsü haşlandıktan sonra küçük küçük didikleyelim.
Tavuğun haşlama suyundan bir kepçe alıp terbiyesine ekleyip hızlı bir şekilde çırpalım.
Ilıştırdığımız terbiye karışımı çorba tenceresine dökelim ve tavukları da ekleyelim.
Tuzu karabiberi ve mısırı da ilave edip kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Servis edebilirsiniz. -
2. Adım
Afiyet olsun.