Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Öncelikle tavuk harcımızı hazırlayalım. Tavuğu iri parçalar halinde doğrayalım. Kuru soğanı da küçük küçük doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım, sarımsak ile birlikte rendeleyelim. Sıvı yağını geniş bir tavaya alalım, yağ kızdıktan sonra doğramış olduğumuz soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kokuları çıkana kadar kavuralım. Kavurduktan sonra doğradığımız tavukları da tavanın içerisine ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
-
2. Adım
Rendelediğimiz domatesi, salçayı, kırmızı toz biberi, tuzu ve tane karabiberi tavuk sosumuzun içine katalım ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
-
3. Adım
Makarna haşlamaya başlayalım. Sıcak suyu derin bir tencere içerisine ekleyelim, kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim. Tuzu da ekledikten sonra makarnayı ekleyelim ve haşlanmasını bekleyelim. Makarna haşlandıktan sonra haşlama suyundan 1 kepçe kenara ayıralım ve geri kalanı süzelim.
-
4. Adım
Süzdüğümüz makarnayı tavuk sosumuzun içine ekleyelim ve karıştıralım. Sıcak olarak servis edelim. Tercihe göre üzerine parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
-
5. Adım
Afiyet olsun