Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Vişneleri yıkayalım tencereye koyup üzerine şekeri koyalım.
Kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
Kaynadıktan ve yoğunlaştıktan sonra soğuması için kenara alalım.
Soğuduktan sonra çekirdeklerini çıkartalım.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kalan suyuyla beraber vişneleri blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim.
Püreyi de süzgeçten geçirip dondurma kabına koyalım.
Buzdolabına koyalım.
Başka bir kapta kremayı çırpalım.
Daha sonra dolapta bekletelim.
Soğuttuğumuz vişnelerle kremayı karıştıralım.
Dondurma kabına koyup buzlukta donduralım. -
2. Adım
Afiyet olsun.