Yayla Çorbası

Yayla Çorbası

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Çorba tenceresine yoğurdu, unu ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz kıvam olana kadar çırpalım.
    Pürüzsüz kıvam olduktan sonra yumurta sarısını da ekleyip sarısını yedirelim.
    Suyunu da ilave edip orta ateşte pişirelim.
    Pirinci nişastası akana kadar yıkayalım ve süzelim.
    Süzdüğümüz pirinci çorba kaynamaya başlayınca içerisine ekleyelim.
    Başka bir sos tavasında sıvıyağını ve tereyağını kızdıralım.
    Yağ kızdıktan sonra naneyi de ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alalım.
    Bu karışımı kaynayan çorbanın içine dökelim.
    Pul biberini ve tuzunu da ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)