Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Soğanları küp küp doğrayalım ve tencere içerisine koyalım.
Zeytinyağını da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Baklaları yıkayım, süzelim ve süzdükten sonra tencere içerisine ekleyerek 3 su bardağı sıcak suyu koyalım. Üzerine kesme şekeri ve limon suyunu da ilave ederek orta ateşte baklalar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim. -
2. Adım
Baklaların su çekme durumuna bakarak geriye kalan 1 su bardağı sıcak suyu da azar azar ekleyelim.
Baklalar tamamen yumuşayınca (tüm suyunu çekmiş olmamalı, biraz su kalmış olmalı) blenderdan geçirelim.
Püre haline gelen favayı bir baton kek kalıbı içerisine dökelim ve soğumaya bırakalım. -
3. Adım
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
Daha sonra kalıptan çıkaralım ve dilimleyelim. Üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Tercihinize göre dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun.